Helsinginkadun filharmonikot ry

Mikä on Helsinginkadun filharmonikot ry?

Helsinginkadun filharmonikot ry on innostava yhteisö, joka tarjoaa musiikin harrastajille ja musiikin ystäville mahdollisuuden nauttia korkeatasoisesta orkesterimusiikista. Yhdistyksemme toimii tiiviissä yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa.

Työväenopiston kurssi sisältää:

  • Opetushenkilöstön. Kurssilla toimii kaksi opettajaa eli kapellimestari ja konserttimestari.

  • Opetustilat sekä nuottitelineet ja lyömäsoittimet

  • Mahdollisuuden esiintyä Opistotalon juhlasalissa sisältäen opiston salitekniikan.

  • Opetusmateriaalin eli vuokra- ja ostonuotit.

  • Esiintyvän ryhmän tapahtumien julisteet ja käsiohjelmat, sekä somemainonnan sekä Helsingin kaupungin tiedotteet yhteistyössä opiston viestinnän kanssa.

  • Soitin- ja tavarakuljetukset Opistotalon ulkopuolisiin harjoitus- ja konserttitiloihin.

Yhdistyksemme vastaa puolestaan seuraavista:

  • Opiston ulkopuolisten konserttitilojen järjestäminen.

  • Solistipalkkiot, jotka mahdollistavat korkeatasoisten esiintyjien kutsumisen konsertteihimme.

  • Tarvittavat avustavien ammattimuusikoiden palkkiot ja konserttien järjestelykulut.

  • Kukitukset, karonkat ja muut konserttijärjestelyt.

Rahoitus:

Yhdistyksemme talous perustuu jäsenmaksuihin ja keikkatuloihin. Jäsenmaksut ovat elintärkeitä yhdistyksemme toiminnalle, ja keikoilla keräämämme varat mahdollistavat entistä parempien esiintymispaikkojen vuokraamisen ja laadukkaiden solistien palkkaamisen.

Liity jäseneksemme!

Jos et vielä ole jäsen ja haluat tukea toimintaamme, voit liittyä maksamalla jäsenmaksun. Jäsenmaksu on 20 €, ja sen voi suorittaa tilillemme:

Tilinumero: FI15 1025 3000 2586 50

Saajan nimi: Helsinginkadun Filharmonikot RY

Viesti: HF jäsenmaksu 2023-24 Oma Nimi

Jäsenenä saat etuja ja olet osa yhteisöä, joka tukee ja edistää musiikkikulttuuria. Tervetuloa mukaan elinvoimaiseen yhteisöömme!

Helsinginkadun filharmonikot ry säännöt

Säännöt 24.4.2019

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Helsinginkadun filharmonikot ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea orkesterimusiikin harrastusta ja rikastuttaa osaltaan lähinnä pääkaupunkiseudun musiikkielämää.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys toiminnallaan edistää ja tukee Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston ylläpitämän sinfoniaorkesterin toimintaa, sen harjoituksia, konsertteja ja muita orkesterin toimintaan liittyviä tilaisuuksia. Yhdistys voi myös järjestää omia konsertti- ja muita musiikkitilaisuuksia eri kokoonpanoissa, koti- ja ulkomaisia konserttimatkoja jäsenilleen ja olla yhteistyössä muiden vastaavanlaisten musiikkiyhdistysten kanssa. Yhdistys voi hankkia soittimia, nuottimateriaalia ja muita orkesteritoimintaa tukevia materiaaleja ja palveluita.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi hakea sekä ottaa vastaan apurahoja ja avustuksia. Se voi myös ottaa vastaan lahjoituksia sekä toimeenpanna asianomaisen luvan saatuaan rahankeräyksiä ja arpajaisia. Yhdistys toimii aatteellisena yhdistyksenä eikä hanki välitöntä taloudellista etua jäsenilleen ja toimintaan muutoin osallistuville.

3. Jäsenet

Yhdistyksessä voi olla varsinaisia jäseniä, kannatusjäseniä ja kunniajäseniä.

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja joka on hyväksytty yhdistyksen tukeman orkesterin soittajaksi. Jäsenen tulee aktiivisesti osallistua yhdistyksen toimintaan ja noudattaa yhdistyksen ja sen hallintoelinten tekemiä päätöksiä.

Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Yhdistyksen kokouksissa kannatusjäsenillä ei ole äänioikeutta.

Varsinaiset jäsenet ja kannatusjäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.

Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä yhdistyksen kokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa.

4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.

Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja. Eroavan tai erotettavan jäsenen jäsenmaksuvelvoite päättyy ko. tilikauden lopussa.

5. Liittymis- ja jäsenmaksu

Varsinaisilta jäseniltä ja kannatusjäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta erikseen kummallekin jäsenryhmälle päättää vuosikokous. Kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsenet eivät suorita jäsenmaksuja. Hallituksella on hakemuksesta oikeus myöntää sosiaalisesta tai vastaavasta syystä erivapaus pienennetyn jäsenmaksun suorittamisesta tai sen kokonaan kantamatta jättämisestä yksittäisen jäsenen kohdalla.

6. Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat kahdeksi vuodeksi kerrallaan vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja neljästä kuuteen (4-6) varsinaista jäsentä sekä kaksi varajäsentä, jotka eivät toimi henkilökohtaisina varajäseninä. Tämän lisäksi hallitukseen valitaan jäsen Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston piiristä.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt (esim. nuotistonhoitaja). Hallitus voi kutsua kokouksiinsa muita yhdistyksen jäseniä, mutta heillä ei ole hallituksen kokouksissa äänioikeutta.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun kutsuja katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.

Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna, ovat läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

Hallituksen on laissa ja näissä säännöissä mainittujen tehtävien lisäksi pidettävä jäsenluetteloa, kirjaa harjoituksista ja esiintymisistä, huolehdittava osaltaan nuotiston ja soitinten hoidosta ja laadittava vuosittain toimintakertomus. Hallitus myös vastaa riittävästä yhdistyksen asioiden tiedottamisesta, markkinoinnista sekä yhteishengen ja taiteellisen tason ylläpitämisestä.

7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin. Varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja kirjoittavat yhdistyksen nimen kaksi yhdessä.

8. Toimintakausi ja toiminnantarkastus

Yhdistyksen toimintakausi on 1.1.2019 lähtien 1.8.-31.7., paitsi siirtymäkausi, yhdistyksen 10. toimintakausi, on 1.1.-31.7.2019.

Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen toimintakertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta. Tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään yksi viikko ennen vuosikokousta hallitukselle.

9. Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä lokakuun loppuun mennessä.

Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.

Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenmaksunsa suorittaneella varsinaisella jäsenellä, kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä yksi ääni. Kannatusjäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

10. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään neljätoista (14) vuorokautta ennen kokousta joko jäsenille postitetuilla kirjeillä tai sähköpostitse.

11. Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  • kokouksen avaaminen

  • valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina

  • todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

  • hyväksytään kokouksen työjärjestys

  • esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastajien lausunto

  • päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

  • vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet

  • valitaan joka toinen vuosi hallituksen puheenjohtaja, varsinaiset ja varajäsenet sekä jäsen Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston piiristä

  • valitaan yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja yksi tai kaksi varatilintarkastajaa

  • käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

  • kokouksen päättäminen

Mikäli jäsenmaksunsa suorittanut yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

12. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

Päätös sääntöjen muuttamisesta, yhdistyksen purkamisesta ja omaisuuden pääosan luovuttamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.